De Nach van 't Limburgse Leed zoekt aanstormend talent!

Nach van 't Limburgse Leed komt dit jaar met iets nieuws: voor het eerst begint de programmering al in de middag! In samenwerking met café De Galerie krijgen aanstormende talenten een podium om Limburgse muziek te promoten en nieuw talent aan te moedigen om muziek te maken en met het publiek te delen.

We verzamelen (jonge) opkomende artiesten (singer/songwriters, bandjes, etc.) om in de middag op te treden bij café De Galerie. Iedereen (uit Limburg) kan meedoen door een kort filmpje in te sturen waarin ze een nummer ten gehore brengen in het dialect. Het enige en meest belangrijke criterium is dan ook dat de muziek in het dialect is. Iedereen mag meedoen, of je nou zelf Limburgse muziek maakt of covert, jong en oud, weinig of geen ervaring, het maakt allemaal niet uit! 

Uit de inzendingen selecteren we de meest veelbelovende artiesten en die nachtegaaltjes mogen dan optreden tijdens de 'Nach in de middaag'. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt besloten hoeveel artiesten de organisatie kan uitnodigen om op te treden.

Aanmelden kan via een privé bericht op Facebook of via deze pagina.

Waer noow Vrind van 't Limburgse Leed

Limburgse meziek laef! 't dialek laef!

Weej zien erg blie det weej deze meziek tiedes de Nach van ’t Limburgse Leed in 't maonleeg kinne zette. Ein plek biede veur niej Limburgs talent. Bizóndere dialek projecten opzette. De parels van de dialekmeziek te laote optraeje in de Venlose binnestad. Zörge det 't Venlose keffeepubliek iets bizónders te zeen krieg in deze Nach. Muziekante, teksdichters, componisten en keffees bliéve stimulaere zich bezig te halde met ut Limburgse Leed. Maar det kinne weej neet zonder hulp.

Weej wille óg gaer vrind van 't Limburgse Leed maken. Heejmei steunt geej os idder jaor met 't realisere van de Nach. Waer daorum noow vrind.

Joep’s Kapel wint Jo Erens Priès 2017

Joep’s Kapel wint Jo Erens Priès 2017

Joep van Wegberg uit Horst heeft gisteren met zijn project Joep’s Kapel de Jo Erens Priès gewonnen. In Domani in Venlo werd dit bekendgemaakt door de Venlose burgemeester Antoin Scholten. De andere genomineerden waren Baroesjko (Sittard), De Franse Slaag (Venlo) en Linda Zijlmans (Venlo). Joep’s Kapel is de opvolger van Marleen Rutten, de winnares van 2016. In Domani werd ook de Veldeke Oeuvre Pries uitgereikt aan Janse Bagge Bend-frontman Henk Steijvers.

Duo Christel en Quinn presenteert zichzelf én gloednieuwe single

Duo Christel en Quinn presenteert zichzelf én gloednieuwe single

Er is leven na W-Dreej. Dat bewijzen Christel van Rijn en Quinn Warmerdam, die tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed hun allereerste optredens als nieuwbakken duo gaan geven. Daar zullen ze laten horen dat ze met hun tweestemmigheid veel meer zijn dan ‘slechts’ tweederde van W-Dreej en laten zien wat ze als entertainers zoal in hun mars hebben. Tijdens de Nach wordt hun nieuwe single Laot maar kómme gepresenteerd, een country/popsong met een positieve tekst en een pakkende melodie: kortom, een geheide hit. ’s Middags is om ongeveer 15.30 uur op Omroep Venlo de radioprimeur van het catchy liedje. Laat je tijdens de Nach verrassen, laat Christel en Quinn in je hart en kom genieten van dit nieuwe Venlose topduo.

Veldeke Oeuvre-Pries voor Henk Steijvers

Veldeke Oeuvre-Pries voor Henk Steijvers

Henk Steijvers ontvangt dit jaar de Veldeke Oeuvre-Pries van ’t Limburgs Leed. Steijvers, bekend als zanger van de Janse Bagge Bend en van de groep Carboon, wordt geëerd vanwege zijn grote verdiensten voor de Limburgse dialectmuziek. Veldeke-voorzitter Henk Buskes maakte in het L1-radioprogramma Plat-eweg bekend dat de keuze op de in Susteren woonachtige Steijvers is gevallen. De uitreiking van de prestigieuze prijs vindt plaats tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed in Domani, in de Venlose binnenstad. Henk Steijvers treedt later op de avond op met zijn Janse Bagge Bend.

Volledige programma Nach van ’t Limburgse Leed bekend

Volledige programma Nach van ’t Limburgse Leed bekend

Het volledige programma van de Nach van ’t Limburgse Leed is bekend. Zo zijn er optredens van Baroesjko, Minsekinder en Spik en Span. Het Getske van Gelök wordt verzorgd door Linda Zijlmans, de LuusterNach-artiest van dit jaar is Arno Adams. Hij treedt met zijn band op in Domani. De Witte wordt omgetoverd tot een vastelaovendkroeg, waar het project Vastelaovend Same! plaats zal vinden. Jos Hol geeft een afscheidsconcert in de Joriskerk en Christel van Rijn en Quinn Warmerdam presenteren zich tijdens de Nach als zangduo. Eerder werd al bekend dat de Janse Bagge Bend op het Houfpodium staat geprogrammeerd.

Vier genomineerde acts Jo Erens Priès

Vier genomineerde acts Jo Erens Priès

De genomineerden voor de Jo Erens Priès zijn bekend. De acts die dit jaar kans maken op het winnen van de prestigieuze dialectmuziekprijs van de Nach van ’t Limburgse Leed zijn, op alfabetische (en dus verder volstrekt willekeurige) volgorde: Baroesjko (Sittard), De Franse Slaag (Venlo), Joep’s Kapel (Horst) en Linda Zijlmans (Venlo). Eén van deze acts wordt komende maand de opvolger van Marleen Rutten, Jo Erens Priès-winnares in 2016. Bekendmaking en uitreiking vinden plaats tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed op zaterdag 16 september om 20.45 uur in Domani in Venlo.

Janse Bagge Bend op Nach van ’t Limburgse Leed

Janse Bagge Bend op Nach van ’t Limburgse Leed

Wie de Janse Bagge Bend zegt, zegt Sollicitere. Dat liedje werd in 1983 zelfs een landelijke top 10-hit en is uitgegroeid tot een heuse evergreen. Maar daar heeft de groep er meer van. Wat te denken van Blief biej de mam. Of Proemevlaai. ‘De moeder van alle dialectgroepen’, met Henk Steijvers als frontman, bestaat al sinds eind jaren zeventig en treedt nog altijd met net zoveel passie op. Concerten van JBB zijn dan ook een ware beleving én de heren staan garant voor gezelligheid.