Fiorenza wint Jo Erens Priès 2019

Fiorenza Ruijters uit Gulpen heeft vanavond de Jo Erens Priès gewonnen. Op het Hoofdpodium op de Markt in Venlo werd dit tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed bekendgemaakt. De andere genomineerden waren Luister (Sittard-Geleen, Born, Maastricht), PIM (Kessel) en Net Oèt Bed (Reuver). Fiorenza volgt met haar overwinning Harold K op, die de prijs in 2018 won. Op de Markt werd ook de Veldeke Oeuvre Pries uitgereikt aan Neutjesrang, de formatie trad vervolgens nog één laatste keer op.

De keuze voor Fiorenza
De organisatie van de Nach van ’t Limburgse Leed complimenteert alle genomineerden. Het is verbazingwekkend hoe nieuw talent zich blijft aandienen. Uit alle hoeken van de provincie staan er steeds weer nieuwe acts op, met stuk voor stuk een eigen geluid. Kijk alleen maar naar wie er dit jaar genomineerd waren, wat een weelde! En als festival plukken wij daar de vruchten van: we proberen elke jaar enkele jonge artiesten op de Nach te laten optreden. Op deze manier kunnen we nog jarenlang vooruit.

Zangeres Fiorenza ging er uiteindelijk met de Jo Erens Priès vandoor. Als bestuur van de Nach van ’t Limburgse Leed zijn we erg onder de indruk van de prestaties van Fiorenza, met name de manier waarop zij zichzelf op de kaart heeft gezet. Op social media is ze ijzersterk aanwezig en dat is knap. Ook in die zin is ze een voorbeeld voor anderen, net zoals ze dat als zangeres is: ze laat zien hoe ver je het kunt schoppen met talent en wilskracht. Fiorenza stond op piepjonge leeftijd al in de LVK-finale en won het TVK, de tienervariant van het LVK. Samen met haar vriend Dwayne Horbag lanceert ze met regelmaat liedjes, liedjes die bijzonder goed in de smaak vallen. Dat belooft nog heel wat voor de komende jaren.