Veldeke Oeuvre-Pries voor Neutjesrang

Neutjesrang ontvangt dit jaar de Veldeke Oeuvre-Pries van ’t Limburgs Leed. Het Venlose drietal wordt tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed geëerd vanwege hun grote verdiensten voor de Limburgse dialectmuziek. Veldeke Venlo-voorzitter Henk Buskes maakte in het L1-radioprogramma Plat-eweg bekend dat de keuze op Neutjesrang gevallen is.

De formatie kondigde vorig jaar na 33 jaar aan te stoppen, waarna aan een afscheidstour werd begonnen. In het vroege voorjaar werd het drietal benaderd door Veldeke, wrang genoeg overleed Neutjesrang-lid Paul Nagelmaeker enkele weken later volkomen onverwacht. In overleg met de familie besloten de overige leden Fred van den Bogaard en René Oostdam de festiviteiten rondom de Veldeke Oeuvre-Pries toch door te laten gaan. René en Fred waren vanmiddag samen met Pauls zoon Remy aanwezig in de studio van L1, waar ze met presentator Henk Hover praatten over Neutjesrang, de Oeuvre-Pries en over Paul. De Veldeke Oeuvre-Pries wordt op zaterdag 21 september tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed uitgereikt op de Markt in Venlo.