Vier kanshebbers voor Jo Erens Priès

De genomineerden voor de Jo Erens Priès zijn bekend. De acts die dit jaar kans maken op het winnen van de prestigieuze dialectmuziekprijs van de Nach van ’t Limburgse Leed zijn, op alfabetische (en dus verder volstrekt willekeurige) volgorde: Fiorenza (Gulpen), Luister (Sittard-Geleen, Born, Maastricht), Net Oet Bèd (Reuver) en PIM (Kessel). Eén van deze acts wordt komende maand de opvolger van Harold K, Jo Erens Priès-winnaar in 2018. Bekendmaking en uitreiking vinden plaats tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed op zaterdag 21 september in Venlo.

Fiorenza (Gulpen)
Wat goed is, komt soms snel. En dat is bij de jonge zangeres Fiorenza uit Gulpen zeker het geval. Ze stond al op piepjonge leeftijd in de LVK-finale en heeft in de afgelopen jaren een behoorlijke fanschare opgebouwd, getuige haar grote bereik op social media. Daar laat ze met regelmaat horen wat ze vocaal in haar mars heeft. En dat is nogal wat: Fiorenza timmert flink aan de weg qua liedjes en optredens en is op de manier waarop ze bezig is een voorbeeld voor andere jonge, talentvolle vocalisten.

Luister (Sittard-Geleen, Born, Maastricht)
De formatie Luister is een bijzonder gezelschap. De band bestaat uit Michel Otten, Jeroen Janssen, Tom Jaspers en Sander van Goor en maakt muziek in het Nederlands, Vlaams én Limburgs. Dat is speciaal, maar ook logisch: het verraadt de afkomst van de leden van Luister en de talen waarin ze denken en dus liedjes schrijven. Met een unieke mix van grensoverschrijdende liedjes hebben ze intussen heel wat interesse gewekt en kijken we reikhalzend uit naar meer werk.

Net Oet Bèd (Reuver)
Net Oet Bèd begon vijf jaar geleden als een Neet Oét Lottum-coverband, voegde steeds meer andere Limburgse klassiekers toe aan het repertoire en ontpopte zich zo tot een ware feestband. Ook kwamen er eigen liedjes: zo verscheen dit jaar de prima EP Perron Gelök, met onder meer de catchy single Kefeeke. De stap naar eigen nummers juichen wij zeer toe: dit smaakt naar meer. Al blijft Net Oet Bèd natuurlijk hoe dan ook uitermate geschikt om een feestje te bouwen.

PIM (Kessel)
We kennen Pim van Wylick van zijn vastelaovesliedjes: hij stond al meerdere keren in de LVK-finale en kon zodoende al op een gigantisch podium laten horen wat hij als zanger allemaal kan. Maar Pim kan op muzikaal gebied nog veel meer dan alleen vastelaovesrepertoire. Zo startte hij met Jerôme Lenders en Stan Smeets van de band Statesmen het project PIM, waarmee rustigere liedjes worden gebracht. Eind vorig jaar werd onder de naam PIM de erg goed ontvangen single December gelanceerd, daaruit blijkt dat PIM een echte aanwinst is.