Volledige programma bekend

Het volledige programma van de Nach van ’t Limburgse Leed 2018 is bekend. Het programma op het Hoofdpodium op de Markt staat in het teken van 675 jaar Venlo en heeft een geheel groot-Venlose line-up. Naast Thei & Marij en een bijzonder optreden met liedjes uit de Venlose Revues is er een reünie van Pinda Wullum. Tijdens de Nach zijn er verder optredens van onder meer Linke Mik, Ton Engels en John Coenen (van Taai Taai). Het Getske van Gelök wordt verzorgd door Neutjesrang, de LuusterNach-artiest van dit jaar is Joep van Wegberg. Hij treedt met zijn Joep’s Kapel op bij De Witte. De prijsuitreikingen vinden plaats in de Frans Boermans-zaal in De Maaspoort, waar Veldeke Oeuvre Pries-winnaar Gé Reinders die avond tevens zijn nieuwe cd lanceert. Alle optredens zijn geheel gratis.

Afwisseling
Er is voor ieder wat wils tijdens het dialectmuziekevenement. De Nach begint al heel vroeg: ’s middags vindt een besloten optreden van Thei en Marij plaats voor bewoners van De Beerendonck, de Venlose rockformatie Waers treedt in de middaguren op bij muziekwinkel Sounds. Speciaal is ook het open podium bij De Galerie, waar vanaf 17.00 uur talentvolle acts zullen laten horen wat ze in huis hebben. Daarnaast wordt de hele dag de Venlose 100 live uitgezonden vanuit de Locomotief, hier zullen gastartiesten aanwezig zijn.

 ’s Avonds brengt Rob Achten, ofwel JoeksDJ Rob, op het Houfpodium op de Markt als opwarmertje allereerst het beste uit 675 jaar-dialecthits uit Groot-Venlo, waarna ORKESJE Speult Dialek van Wim Naus en Lottie Boermans een muzikale reis door de tijd maakt door middel van het brengen van liedjes uit Venlose Revues door de jaren heen. Het zangduo Thei & Marij bestaat volgend jaar 3X11 jaar, dat jubileum wordt op de Nach alvast ingeluid. Ook zal er nog een kort verrassingsoptreden op de Markt plaatsvinden. Tot slot is er een reünie van Pinda Wullum, bekend van klassiekers als Vader stad en Late Nach. In De Maaspoort worden de Veldeke Oeuvre Priès en de Jo Erens Priès uitgereikt en presenteert Gé Reinders zijn nieuwe cd. Neutjesrang verzorgt in de Gasthuisstraat het Getske van Gelök: in de portiek van Geven Schoenen trappen zij hun afscheidstour Letste Ronde af middels een heuse afscheidreceptie in drievoud.