Joep’s Kapel wint Jo Erens Priès 2017

Joep van Wegberg uit Horst heeft gisteren met zijn project Joep’s Kapel de Jo Erens Priès gewonnen. In Domani in Venlo werd dit bekendgemaakt door de Venlose burgemeester Antoin Scholten. De andere genomineerden waren Baroesjko (Sittard), De Franse Slaag (Venlo) en Linda Zijlmans (Venlo). Joep’s Kapel is de opvolger van Marleen Rutten, de winnares van 2016. In Domani werd ook de Veldeke Oeuvre Pries uitgereikt aan Janse Bagge Bend-frontman Henk Steijvers.

De keuze voor Joep’s Kapel

De keuze viel uiteindelijk op Joep’s Kapel. De Nach van ’t Limburgse Leed looft de wijze waarop singer-songwriter Joep van Wegberg een onderscheidend project heeft weten op te zetten. Joep onderzocht zijn persoonlijke levensovertuiging en wist deze te vertalen in kleine, prachtige dialectliedjes die gaan over alledaagse onderwerpen. Joep’s Kapel werd gepresenteerd als een nieuwe religie, maar dan wel eentje met een glimlach en een knipoog. En dat is iets waar heel wat geloven nog iets van kunnen leren. Positiviteit als tegenhanger van alle negativiteit, en dat in de vorm van liedjes die recht uit het hart komen: dat waarderen we enorm aan Joep’s Kapel. We hopen dat deze prijs er voor zorgt dat Joep op nog veel meer plekken zijn liedjes mag komen brengen. Dat verdient hij, de liedjes verdienen het om heel veel beluisterd te worden. Joep is een soort moderne troubadour, precies in de geest van Jo Erens.