Duo Christel en Quinn presenteert zichzelf én gloednieuwe single

Er is leven na W-Dreej. Dat bewijzen Christel van Rijn en Quinn Warmerdam, die tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed hun allereerste optredens als nieuwbakken duo gaan geven. Daar zullen ze laten horen dat ze met hun tweestemmigheid veel meer zijn dan ‘slechts’ tweederde van W-Dreej en laten zien wat ze als entertainers zoal in hun mars hebben. Tijdens de Nach wordt hun nieuwe single Laot maar kómme gepresenteerd, een country/popsong met een positieve tekst en een pakkende melodie: kortom, een geheide hit. ’s Middags is om ongeveer 15.30 uur op Omroep Venlo de radioprimeur van het catchy liedje. Laat je tijdens de Nach verrassen, laat Christel en Quinn in je hart en kom genieten van dit nieuwe Venlose topduo.

Ze hebben er vooral heel veel zin in, benadrukken Christel en Quinn. Maar hun allereerste optreden als duo neemt logischerwijs ook de nodige spanning met zich mee. Komende zaterdag om 21.00 uur staat het tweetal op het Hoofdpodium op de Markt. Quinn: ‘En daar ben ik best zenuwachtig voor, dat geef ik meteen toe.’ Christel: ‘Voor mij geldt hetzelfde. Hoe vaak we ook met W-Dreej op de bühne hebben gestaan: dit is een nieuw begin, en dan moet je maar afwachten hoe het publiek gaat reageren. We gaan er vol voor, maar hoe zal het opgepikt gaan worden?’ Quinn: ‘Daardoor is er spanning, maar dan wel een heel positieve spanning. We zitten vol adrenaline en staan te popelen om ons als duo te presenteren.’

Voor Christel en Quinn is een nieuwe fase gestart. Met hun single Laot maar kómme geven ze een eerste visitekaartje af. Het lied met een countrytintje werd geschreven door Quinn zelf: ‘Ik werd geïnspireerd door onze eigen situatie. Daar waar nieuwe deuren open gaan, moet je ook kunnen loslaten. Niet blijven hangen, maar er vooral van genieten. En het goede van de ander kunnen zien.’ Christel: ‘Het is een lied waar iedereen zich in zal kunnen verplaatsen. Iedereen kent het wel dat je dingen af moet sluiten en met iets nieuws begint. Voor ons was de situatie ook zo. Na vijftien jaar W-Dreej ging het roer om.’

De twee beginnen vol enthousiasme en energie aan hun nieuwe uitdaging. Quinn: ‘We zitten vol plannen. Willen zo’n vier singles per jaar uitbrengen. De stem van Christel leent zich uitstekend voor countryrepertoire, maar met onze tweestemmigheid als kracht is er meer mogelijk.’ Christel: ‘En natuurlijk blijven we vastelaovendartiesten. Daar ligt ons hart en dat blijft zo. Het W-Dreej-oeuvre is ons dierbaar. Dat zullen we dus altijd blijven brengen, met alle liefde en plezier. Al zullen liedjes wel wat anders gaan klinken nu we ze met z’n tweeën brengen.’ En Quinn: ‘Het amuseren, mensen laten genieten: daar gaat het om. Dat is de basis van alles. Ik heb ons eerste LVK-liedje inmiddels klaar, maar het competitieve element is van ondergeschikt belang. Toegegeven, het is leuk als het op die manier aanslaat, maar het belangrijkste vinden we dat we interactie met het publiek hebben en dat mensen dat wat je doet waarderen.’

Tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed treden Christel en Quinn twee keer op: na hun vuurdoop op het Hoofdpodium zingen ze om 23.30 uur in De Alde Mert. Als duo is alles nieuw, maar de twee zijn natuurlijk wel doorgewinterde artiesten met een schat aan ervaring. Uiteraard vormden ze samen met Hay Wilders vijftien jaar W-Dreej, waarmee drie keer het LVK werd gewonnen. Het zangtrio maakte furore in heel Limburg. Met W-Dreej werd aan een ijzersterk repertoire gebouwd, een repertoire waarmee de Limburgse vastelaovendmuziek definitief werd veranderd.

Veel van de nummers werden geschreven door Quinn Warmerdam, die als schrijver ook actief is voor tal van andere Limburgse topartiesten. Christel heeft ook op andere podia al een lange loopbaan achter de rug. Zo speelde ze hoofdrollen in verschillende Venlose Revues, is ze jarenlang lid geweest van de zanggroep De Kammeräödjes en was ze leadzangeres van Jocus Hofkapel / MIX. Vóór de W-Dreej-tijd vormden Christel en Quinn ook al een duo, maar hun ambities als tweetal werden door het onverwachte succes van ‘gelegenheidsformatie’ W-Dreej in 2002 in de ijskast gezet.

En nu slaat het duo dus alsnog haar vleugels uit. Quinn: ‘We leggen de lat heel hoog, willen optimaal gaan profiteren van alle vocale mogelijkheden.’ En Christel: ‘Het voelt voor ons heel vertrouwd. We weten wat we aan elkaar hebben. We zien uit naar de kennismaking met het publiek, ontzettend zelfs. We gaan er in elk geval voor duizend procent voor.’ En Quinn: ‘We zijn hard bezig met het samenstellen van ons repertoire, waarmee we de komende periode gaan optreden. Wat brengen we en hóe brengen we de liedjes? De Nach is een soort van try-out, maar dan wel meteen een perfect podium om ons te kunnen laten zien. Zoals gezegd komen de bekende W-Dreej-hits aan bod, maar het wordt vooral ook nieuw.’ Christel: ‘We hopen dat zo veel mogelijk mensen komen kijken op de Markt en bij De Alde Mert. Wij zijn er helemaal klaar voor. Laot maar kómme.’