Janse Bagge Bend op Nach van ’t Limburgse Leed

Wie de Janse Bagge Bend zegt, zegt Sollicitere. Dat liedje werd in 1983 zelfs een landelijke top 10-hit en is uitgegroeid tot een heuse evergreen. Maar daar heeft de groep er meer van. Wat te denken van Blief biej de mam. Of Proemevlaai. ‘De moeder van alle dialectgroepen’, met Henk Steijvers als frontman, bestaat al sinds eind jaren zeventig en treedt nog altijd met net zoveel passie op. Concerten van JBB zijn dan ook een ware beleving én de heren staan garant voor gezelligheid.

Het repertoire van de negen man sterke band kenmerkt zich door uitersten. Enerzijds zijn er kolderieke feestnummers, maar ‘Janse Bagge’ brengt ook gevoelige nummers over maatschappelijke thema’s. Tot de hoogtepunten van de rijke geschiedenis van de band behoren succesvolle theateroptredens, deelnames aan het Pinkpop Classic-festival én natuurlijk het optreden op ‘het grote Pinkpop’ in 1983. De shows van de Janse Bagge Bend zijn nog altijd zeer energiek, ondanks de inmiddels respectabele leeftijd van de heren.

De Nach is er trots op de Janse Bagge Bend opnieuw te mogen begroeten. Opnieuw ja, want in 2000 – bij de allereerste Nach van ’t Limburgse Leed – trad de toen al ruim twee decennia actieve groep ook op op de Markt. En nu, zowat een generatie verder, keert de band terug naar hét dialectmuziekevenement van Limburg. In die jaren zijn er heel wat bands gekomen en weer gegaan, het is typerend dat de dialectpopdinosauriërs van de Janse Bagge Bend nog altijd hartstikke springlevend zijn. 

De band zal een lange set verzorgen tijdens de Nach, het optreden begint omstreeks 21.00 uur. De organisatie van de Nach raadt liefhebbers aan op tijd te komen: de kans is aanzienlijk dat het, zeker vanwege de provinciebrede populariteit van de band, erg druk gaat worden. Daarnaast start het programma op de Markt al eerder, houd voor de volledige line-up van het dialectmuziekevenement de komende maanden de website van de Nach en social media in de gaten.