Volledige programma Nach van ’t Limburgse Leed bekend

Volledige programma Nach van ’t Limburgse Leed bekend

Het volledige programma van de Nach van ’t Limburgse Leed is bekend. Zo zijn er optredens van Baroesjko, Minsekinder en Spik en Span. Het Getske van Gelök wordt verzorgd door Linda Zijlmans, de LuusterNach-artiest van dit jaar is Arno Adams. Hij treedt met zijn band op in Domani. De Witte wordt omgetoverd tot een vastelaovendkroeg, waar het project Vastelaovend Same! plaats zal vinden. Jos Hol geeft een afscheidsconcert in de Joriskerk en Christel van Rijn en Quinn Warmerdam presenteren zich tijdens de Nach als zangduo. Eerder werd al bekend dat de Janse Bagge Bend op het Houfpodium staat geprogrammeerd.

Vier genomineerde acts Jo Erens Priès

Vier genomineerde acts Jo Erens Priès

De genomineerden voor de Jo Erens Priès zijn bekend. De acts die dit jaar kans maken op het winnen van de prestigieuze dialectmuziekprijs van de Nach van ’t Limburgse Leed zijn, op alfabetische (en dus verder volstrekt willekeurige) volgorde: Baroesjko (Sittard), De Franse Slaag (Venlo), Joep’s Kapel (Horst) en Linda Zijlmans (Venlo). Eén van deze acts wordt komende maand de opvolger van Marleen Rutten, Jo Erens Priès-winnares in 2016. Bekendmaking en uitreiking vinden plaats tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed op zaterdag 16 september om 20.45 uur in Domani in Venlo.

Janse Bagge Bend op Nach van ’t Limburgse Leed

Janse Bagge Bend op Nach van ’t Limburgse Leed

Wie de Janse Bagge Bend zegt, zegt Sollicitere. Dat liedje werd in 1983 zelfs een landelijke top 10-hit en is uitgegroeid tot een heuse evergreen. Maar daar heeft de groep er meer van. Wat te denken van Blief biej de mam. Of Proemevlaai. ‘De moeder van alle dialectgroepen’, met Henk Steijvers als frontman, bestaat al sinds eind jaren zeventig en treedt nog altijd met net zoveel passie op. Concerten van JBB zijn dan ook een ware beleving én de heren staan garant voor gezelligheid.